Utrzymanie dań na ciepło w stosownej temperaturze wymaga użycia bemarów gastronomicznych. Zamawiając gorący bufet w firmie cateringowej mamy pewność, że wszelkie dania i przekąski na ciepło przechowywane będą w stale podgrzewanych pojemnikach i nie ma możliwości, żeby zostały przypalone. Nowoczesne bemary stołowe gwarantują wszystkim gościom łatwy dostęp do pojemników z przekąskami be względu na to, czy sięgają o nie sami, czy są one wydawane przez obsługę.

Catering zamawiany na przyjęcie, imprezę firmową czy rodzinną zawsze uwzględnia potrzeby wszystkich gości. Gorący bufet jest jego zasadniczą, ale nie jedyną częścią. Im dłuższe spotkanie, tym, ważniejsze jest, aby dania na ciepło dodawały energii do zabawy, rozmów czy ważnych spotkań branżowych. Bemary stołowe i wózki bemarowe to jedyna możliwość utrzymywania ciepłych przekąsek w zadowalającym stanie – urządzenia takie przyjeżdżają wraz z firmą cateringową i dzięki nim impreza może trwać dowolnie długo, a gorący bufet staje się centrum każdego spotkania.