Polacy coraz częściej decydują się na zamawianie dań wielkanocnych w sprawdzonych firmach cateringowych. To duża oszczędność czasu i gwarancja, że tradycyjne dania oraz przystawki zostaną przygotowane według tradycyjnych receptur oraz z dużą starannością. Wychodząc naprzeciw potrzebom naszych Klientów oferujemy tradycyjny catering wielkanocny. Zależy nam na tym, żeby przygotowanie świątecznego śniadania nie było utrapieniem dla zapracowanych pań domu. O wiele lepszym rozwiązaniem, niż nadwyrężanie sił w kuchni, wydaje się zamówienie ulubionych potraw w Ring Catering.

Menu Wielkanocne na miarę potrzeb i oczekiwań

Obsługa cateringowa rodzinnych świąt to coraz częściej zamawiana usługa. W czasach, w których większość naszej energii pochłania praca zawodowa i opieka nad dziećmi, coraz bardziej cenimy sobie fakt, że osoba odpowiedzialna za przygotowanie świątecznego menu nie musi wprost z trybu codziennej gonitwy przechodzić w tryb gotowania dla zjeżdżającej się na Wielkanoc rodziny. Dla każdego z naszych Klientów przygotowujemy menu na miarę potrzeb i oczekiwań.

Obfitość wielkanocnego stołu

Catering na Wielkanoc to wyśmienite zupy z - uwielbianym przez Polaków - żurem na czele. To domiar wędlin, pieczonych mięs, rolad i pasztetów. To bogactwo nowalijek i sałatek. To także wyborne ciasta: baby i mazurki. Obfitość polskiego wielkanocnego stołu jest symptomatyczna: po długich zimowych miesiącach, podczas których brakuje nam świeżych warzyw, wielkanocny stół zachwyca potrawami pełnymi wiosennych kolorów, smaków i zapachów. W takim towarzystwie nawet najtłustsze mięsa i najbardziej zawiesiste zupy smakują wybornie i nie przyczyniają się powstawania problemów gastrycznych.

Zajmij się przyjemnościami, nam zostaw gotowanie

Bez względu na to, czy planujesz spotkanie rodzinne, czy jesteś odpowiedzialny za organizację firmowego jajeczka, zajmij się przyjemnościami - nam zostaw gotowanie, pieczenie, smażenie i… dowóz wszelkich smakołyków pod wskazany adres. Wszystkie dania przygotowane zostaną przez profesjonalnych kucharzy z najwyższej jakości składników.

CIEPŁE DANIA:

  • Kiełbasa wielkanocna pieczona z żurawiną i jabłkiem
  • Pieczona karkówka w sosie z zielonego pieprzu
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
  • Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo- koperkowym
  • Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i fetą
  • Dorsz smażony
  • Ziemniaki opiekane
  • Kopytka
  • Kluski śląskie
  • Warzywa na parze
  • Marchewka z chrzanem
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Surówka z białej kapusty
  • Buraczki zasmażane

BUFET ZIMNY:

  • Jajka faszerowane pastą jajeczną z papryką
  • Jajka faszerowane pieczarkami
  • Jajka faszerowane musem chrzanowym
  • Jajko w szynce
  • Wędliny i mięsa pieczone
  • Schab po warszawsku z pastą chrzanowo-jajeczną w galarecie
  • Ruloniki z szynki z musem chrzanowo- jajecznym
  • Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym i kremowym serkiem
  • Pasztet z żurawiną
  • Wielkanocny klops z jajkiem
  • Babka ziemniaczana z boczkiem
  • Tymbaliki drobiowe (galaretki)
  • Tatar wołowy
  • Śledź po polsku z cebulką w oleju
  • Śledź po sułtańsku z rodzynkami
  • Śledź po cygańsku
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka śledziowa z jajkami
  • Sałatka ziemniaczana
  • Sałatka wielkanocna (jajko, ser zółty, ogórek konserwowy, pieczarki )
  • Wielkanocna sałatka z porem i jajkiem
  • Sałatka warstwowa z kurczakiem
  • Pieczywo

ZUPY:

  • Żur z kiełbasą i jajkiem
  • Krem z pomidorów pelati

BUFET DESEROWY:

  • Mazurek wielkanocny
  • Babka wielkanocna
  • Sernik